Content optimalisatie – SEO Zoekmachines

content optimalisatie

U bevindt zich hier: Start  Content optimalisatie

Zoekmachine-optimalisatie begint met optimalisatie van je content

Content optimalisatie betekend het schrijven van relevante content (teksten) met de bedoeling om een webpagina zo optimaal mogelijk te maken. Dit is een onderdeel van zoekmachine marketing/optimalisatie en SEO. Er zijn verschillende benaderingen voor content-optimalisatie.

Content optimalisatie voor zoekmachines

Zoekmachine Optimalisatie SEO is één onderdeel van online marketing en bedoeld om een website zo hoog mogelijk te laten scoren binnen de zoekresultaten van Google gebaseerd op een bepaalde zoekterm.  Een onderdeel hiervan is uiteraard content optimalisatie, het schrijven van goede en originele content en het herwerken van de structuur van een website of pagina is een belangrijk onderdeel van content optimalisatie. Goeie leesbare content structureren is nodig voor een website om zo hoog mogelijk te worden getoond in de organische zoekresultaten van Google. Belangrijk is het bepalen van de juiste zoekwoorden.

Zoekmachine optimalisatie is niet iets wat je even snel doet, maar betreft een geïntegreerde strategie die aandacht nodig heeft.

Content optimalisatie zorgt voor meer bezoekers naar uw website

Ga aan de slag met zoekmachineoptimalisatie-seo.be. Zorg ervoor dat u zoekwoorden 1 tot 4 keer voorkomen in de content. denk goed na over welke zoekwoorden u kiest, stel u de plaats van een potentiële klant en denk na welke zoekwoorden hij zou ingeven om uw producten of diensten te vinden. Zorg dat deze woorden terugkomen in:

  • search-icon-mdDe titel van de pagina
  • De url in de adresbalk van uw browser
  • Het zoekwoord moet in de H1 en H2 zitten
  • In de alinea
  • Een uiteraard in de content

Denk vooral aan de Meta Tags

Plaats de zoekwoorden ook in de description en keywords tags.  Iedere webdesigner kan u vertellen waar u meta tags en headings kunt toevoegen aan uw pagina’s. Is dit niet mogelijk met uw CMS is uw website absoluut niet zoekmachine vriendelijk. Zoekwoorden zijn zeer belangrijk voor een webpagina?

Waarom is Google optimalisatie zo belangrijk

Google hecht zeer veel belang aan relevante content en zeer bepalend is het zoekwoord waar je wil op gevonden worden. Wanneer we Google vermenselijken zou je kunnen zeggen dat Google “denkt”: ”dit zoekwoord kom ik tegen wanneer ik de pagina van boven naar beneden indexeer, deze pagina gaat vast en zeker over dat zoekwoord”. Wanneer een bepaalde zoekwoord dus dikwijls in de tekst van je website of webpagina staat, begrijpt Google dat de website relevant is voor mensen die op dit zoekwoord zoeken. Door uw website te laten optimaliseren voor Google kunnen potentiële klanten de weg naar uw bedrijf veel gemakkelijker terug vinden.

Denk bij linken of link building na over uw zoekwoord.

Voorbeeld: stel dat u een pagina gaat optimaliseren het woord “dj trouwfeest”. Probeer dan op een trouwfeest site een backlink te krijgen met als “link titel” http://trouw-feest-dj.be. Ga niet linken op bv een startpagina van restaurants of bouwondernemingen, link building moet relevant zijn aan uw diensten.

Wil je een gratis link van jou website op onze website? Klik hier voor meer info

Contact en Info

Zoekmachine Marketing gezocht? Bent u geïnteresseerd in Google optimalisatie of optimaliseren van de content of de teksten van uw website? Wil je prijs weten voor website optimalisatie of linkbuilding? Of een offerte op maat voor uw website?

Neem dan contact met ons op via tel; op 0495/21 45 83, mail: info@seobureau.be of Vul ons contactformulier in.

Tags:

Zoekmachine optimalisatieLinkbuildingSeo techniekenSocial Media optimalisatieContent optimalisatieWebsite optimalisatieLinkbuilding uitbestedenLinkbuilding prijzenWat kost linkbuildingLinkbuilding Oost-VlaanderenLinkbuilding West-Vlaanderenlinkbuilding AntwerpenLinkbuilding LimburgLinbuilding Vlaams BrabantLinkbuilding BrusselLinkbuilding BelgieSEO pakketSEO optimalisatieSEO AntwerpenSEO BrusselSEO GoogleSEO uitbesteden

Relevante pagina’s

Top Tips For Optimizing Your Content

Bewaren